Varför ska man rösta i EU valet ? | Sverigedemokraterna Haninge

Varför ska man rösta i EU valet ?

Varför ska man rösta i EU valet ?

Sverige blev medlem i EU den 1 januari 1995 och några av argumenten var att det skulle bli lättare för svenska ungdomar att studera och arbeta utomlands och att Sverige ekonomiskt skulle vinna på ett medlemskap.

dag ,19 år senare, kan vi överblicka resultatet.

EU parlamentet har inflytande och vetorätt i snart sagt alla delar av landets skötsel och du som läser har säkert egna exempel på hur EU infiltrerar samhället på ett negativt sätt.

Som exempel kan inte svensk lag tillämpas i alla delar eftersom den strider mot EU rätten och Sverige måste böja sig för den.

Sverigedemokraterna har många välgrundade argument för att EU inte är bra för Sverige inom en mängd olika områden.

Jag väljer att fördjupa mig i en av effekterna av den fria rörligheten inom EU.

Varför sitter det Rumänska romer och tigger på gatorna i Sverige ?

För att svara på den frågan måste man se hela bilden.

De Rumänska romerna  kommer från ytterst fattiga och eländiga förhållanden i sitt hemland.

Många bor där,precis som i Sverige, i kojliknande skjul utan tillgång till det allra livsnödvändigaste,som rinnande vatten,toalett och dusch, och annat som behövs för ett anständigt liv.

Många försörjer sig genom att leta papper och skrot i sopcontainers som de lastar på den hästdragna kärran och säljer vidare till uppköpare.

Stigmatiserade av ett samhälle där de inte är önskvärda och med myndigheter som gör minsta möjliga för att förbättra deras livssituation.

Om dessa människor får höra talas om ett land i norr där man enkelt kan få ett arbete och tjäna pengar och där människorna är vänliga ,är det självklart att landet lockar och de tar sig hit.

Troligtvis skulle jag själv,i samma situation som romerna,göra likadant.

De tar sig hit och upptäcker att det inte alls är enkelt att få arbete i ett land som är plågat av arbetslöshet och då återstår att försöka hanka sig fram på de sätt som bjuds.

Vi ser dem alla överallt,sittande på marken i något gathörn eller vid ett köpcentrum,invirade i tjocka jackor,filtar och med muggen framför sig där vänliga människor lägger en slant.

Tiggare

Enligt polisen är många offer för cyniska ligor som slår mynt av deras utsatta situation eller så utnyttjas de av skrupelfria människor för svartarbete eller sexuella tjänster.

Efter ”arbetsdagen” beger de sig ”hem” till tältet i skogen eller husvagnen i Högdalen,eldar i en hemgjord kamin för att klara nattkölden ,för att dagen efter sätta sig med samma mugg och tigga pengar av vänliga människor.Husvagnsläger

I bästa fall kan de få ett tillfälligt nattläger hos någon organisation för hemlösa eller tillfälligt ekonomiskt stöd från någon kommun som tolkar socialtjänstlagen generöst.

 

 

Tält

 

 

 

 

Hur många år ska romerna tvingas pendla mellan sopcontainern i Rumänien och tiggarmuggen i Sverige ?

Är detta ett människovärdigt sätt att leva ?

Alliansregeringen och rödgröna tycker tydligen det eftersom de inte har några konkreta  politiska förslag som syftar till att hjälpa romerna mer än för stunden.

Stockholms socialborgarråd Anna König Jerlmyr (M) meddelade nyligen att romerna kommer att avhysas inom kort och frågan blir till vad ?

Ett nytt skogsområde i Stockholms utkanter eller tillbaka till misären i Rumänien ?

Sverigedemokraternas förslag på lösning är att hjälpa romerna i deras hemland Rumänien genom att via EU parlamentet sätta press på Rumänien att göra en ansökan om de ca 100 miljoner som EU anslagit för förbättringar för landets allra fattigaste.

Ett anslag som till stora delar är outnyttjat för tillfället.

Visst finns det positiva saker med EU,bönderna kan söka EU bidrag.

EU beviljar bidrag för diverse utvecklingsprojekt men sammantaget är det en ekonomisk och demokratisk förlust för Sverige med det avtal som nu råder.

Sverigedemokraterna vill att Sverige antingen ska omförhandla EU avtalet eller om så behövs att Sverige går ur EU.

För att inte bli ännu mer överkörda av EU regler än vad vi redan är.

Liknande röster som Sverigedemokraternas har börjat höras runt om i andra europeiska länder och chansen är stor att dessa röster kan komma att få ett avgörande inflytande på EU politiken och den Rumänske tiggande romens situation.

För så länge som politikerna sitter tysta, i rädsla för diverse tillmälen om de pratar klartext om den situation som de flesta i Sverige kan konstatera med egna ögon, kommer romerna att sitta med sina muggar runt om i landet.

Din röst på Sverigedemokraterna, i EU valet den 25 maj,är viktig för Sverige och Europas fattiga.

Cecilia Malmström, folkpartistisk politiker, ledamot av Europaparlamentet 1999-2006, EU-minister i Statsrådsberedningen 2006-2010 och EU-kommissionär sedan 2010. tongivande representant för Sverige i EU parlamentet.

 

Vänja oss.