Haninge kommuns utbildningschef får sluta | Sverigedemokraterna Haninge

Haninge kommuns utbildningschef får sluta

Haninge kommuns utbildningschef får sluta

Mats Öhlin, utbildningschef i Haninge kommun, har fått lämna sitt jobb under mycket oklara omständigheter. Sverigedemokraterna har både undrat och frågat vad som hänt. Vi har då möts av en kompakt tystnad. Detta är mycket anmärkningsvärt då vi inte hört någon kritik mot Mats arbete. Därför kom det som en chock att han har lämnat kommunen. Tidigare under hösten märktes det dock att någonting var på gång eftersom stämningen i utbildningsförvaltningen var väldigt uppjagad och orolig. Med tanke på detta förstår vi att något konstigt har hänt.

Dessutom har Mats Öhlin köpts ut med närmare 2 000 000 kr.
Det mest anmärkningsvärda är att han är arbetsbefriad fram till augusti 2019. Under tiden fram till dess får han söka och ta andra jobb. Får han ett nytt jobb under tiden behöver ingen avräkning göras från avgångsvederlaget d.v.s han får dubbel lön. Kommunen säger bara att de vill ha ett nytt lag som ska arbeta i en ny riktning och att det kommer dröja till hösten 2019 innan en ny utbildningschef anställs. Om det är som kommunen säger är det väldigt konstigt att man har kvar den avgående utbildningschefen i nästan ett år utan att utnyttja hans kompetens. Varför ska hann vara arbetsbefriad med lön? Och varför anställs inte någon ny chef innan dess?

Med tanke på kommunledningens dåliga ekonomiska koll, exempelvis bygget av modul bostäderna på Blockstensvägen som man har betalat ut 3.7 miljoner i förskott till och blivit lurade på, förstår man i och för sig att de har svårt att hantera kommunens pengar.

Kommuninvånarna måste få svar på varför Mats Öhlin tvingas bort, varför han inte ersätts snarast och varför han får ett avgångsvederlag som inte minskar om han får en ny anställning.
Det ska vara självklart om man får en ny anställning, då ska avgångsvederlaget räknas av.
Det måste bli slut på detta slöseri av skattebetalares pengar!

 

Ovanstående artikel är uppdaterad, läs del (2)