Otrygghet och bilbränder! | Sverigedemokraterna Haninge

Otrygghet och bilbränder!

Nu får det vara nog med otrygghet och bilbränder!

Nu måste Haningebornas otrygghet tas på allvar. Kraftfulla åtgärder behöver omedelbart vidtas mot bilbränder och annan kriminalitet i Haninge.

Inatt brann och totalförstördes ett antal bilar i södra Jordbro. Ett tag riskerade branden också att spridas till närliggande byggnader. Genom en bra insats av räddningstjänsten kunde detta som tur var förhindras, men fem bilar totalförstördes.

Denna typ av bränder är totalt oacceptabla. Det slår först och främst direkt mot de som förlorat sina bilar i branden. Men lika illa är de indirekta konsekvenserna som slår mot alla boende i området. Detta eftersom otryggheten ökar när de boende inte vet om deras bilar eller i värsta fall även bostäder riskerar att brinna upp. Bilbränder som sker nära byggnader riskerar alltid att spridas, vilket i sin tur riskerar leda till att människor kan skadas eller i värsta fall avlida. Det som garanterat kommer att hända är också att försäkringspremierna skjuter i höjden för de boende i området.

Sverigedemokraterna i Haninges ordförande och gruppledare Christian Lindefjärd säger

”Nu får det vara nog! Kommunen måste omedelbart vidta åtgärder som gör att Haningeborna kan känna sig trygga. Det behövs både fler ordningsvakter och mer kameraövervakning på utsatta platser. För att komma åt buset nu krävs tuffa åtgärder och inte fritidsgårdar eller saft och bullar. Kriminella förstår bara ett språk och det är hårda tag.”

Sverigedemokraterna i Haninge kräver att kommunen snarast inleder en stor trygghetssatsning som omfattar fler kommunala ordningsvakter, ökad kameraövervakning, ökad lokal polisnärvaro, tydliga ordningsregler och skarpa konsekvenser mot regelbrott i skolan samt nolltolerans mot småbrott, klotter och skadegörelse. Dessutom måste den fysiska miljön göras tryggare via bättre belysning, slyröjning och andra åtgärder som ökar tryggheten och försvårar brott.

Förutom detta krävs självfallet en rad åtgärder på nationell nivå som vi lokalt i Haninge inte kan göra någonting åt, men vi måste göra det som är möjligt lokalt i kommunen. Sverigedemokraterna jobbar i riksdagen för att på allvar ta itu med den ökande brottsligheten och otryggheten. Några av våra idéer är en ökning av polisen med minst 50 procent, obligatorisk utvisning av grovt kriminella utlänningar, mycket hårdare straff, riktiga livstidsstraff, slopad frigivning i förtid, sänkt straffmyndighetsålder, slopad straffrabatt vid mängdbrott mm.

Vill ni veta mer kontakta Sverigedemokraterna Haninge