Valets förlorare | Sverigedemokraterna Haninge

Valets förlorare

Valets förlorare Socialdemokraterna sitter kvar vid makten i Haninge p.g.a att Kristdemokraterna och Liberalerna överger Alliansen

Det är med stor besvikelse som vi idag tagit emot beskedet att Kristdemokraterna och Liberalerna blivit stödpartier till valets stora förlorare i Haninge, Socialdemokraterna. Nu kommer dessa partier tillsammans med Centerpartiet bilda ett minoritetsstyre i Haninge som kommer behöva Vänsterpartiets stöd för att få en majoritet i kommunfullmäktige.

Särskilt Kristdemokraternas agerande är väldigt tråkigt. Under slutspurten av valrörelsen fördubblades deras väljarstöd p.g.a att Ebba Busch Thor gjorde en stark insats som starkt S-kritisk borgerlig partiledare. På så sätt lyckades man få över många väljare från Moderaterna och Sverigedemokraterna. Dessa väljare måste nu vara väldigt besvikna i Haninge och vi utgår från att de i framtiden inte kommer rösta på ett socialdemokratiskt stödparti utan önskar dem välkomna tillbaka till den ickesocialistiska oppositionen.

Idag finns det bara två oppositionspartier i Haninge och Sverigedemokraterna kommer göra sitt yttersta för att bedriva en tydlig och tuff oppositionspolitik, så att ett regimskifte äntligen blir möjligt efter nästa val.